Brandwerende producten

Brandwerende en rookverwijderende systemen

Brandveiligheid bij nieuwbouw of renovatie krijgt bij Alupro alle aandacht. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in brandwerende ramen, deuren, schuifdeuren, scheidingswanden, gevelsystemen met stijlen en dwarsbalken. Onze brandwerende producten worden in eigen atelier gebouwd, met profielen van Aluprof. Ze lenen zich uitstekend voor toepassingen zoals brandveiligheidszones en vluchtwegen voor evacuatie van personen. Dit type constructies kenmerkt zich door een vuurbestendigheid van een half uur tot 2 uur.

Ook onze rookverwijderende ramen en luiken zorgen voor de veiligheid van personen tijdens brand. Ze zijn gebaseerd op raam-deursystemen van de serie MB en daksystemen, alsook tuimelramen die uitsluitend worden toegepast in de gevelconstructies.

 

Koppeling brandwerende constructies

Het mooie aan onze brandwerende producten is dat we verschillende constructies kunnen koppelen met behoud van de van de gewenste vuurbestendigheidsklasse. Een voorbeeld hiervan zijn o.a. de deuren van het systeem MB-78EI die zijn ingebouwd in de gevel. Zo vormen de brandwerende afscheidingen een veilig en sterk geheel, wat zeker in grote logistieke gebouwen een meerwaarde is.

 

Download technische fiche

Contacteer ons nu