Voedingsadvies

Wat is nu gezonde voeding?

Door de jaren heen hebben verschilllende dieetvormen het licht gezien. Of het nu gaat over Atkins, Montignac, proteinedieet, macrobiotiek, fodmap, enz…, ze hebben allemaal hun positieve kanten maar ook hun beperkingen. Soms zien we door de bomen het bos niet meer.

Daarom stel ik als centraal voedingsplan het ketogeen dieet voor. Hierbij moet het aandeel aan koolhydraten drastisch beperkt worden ten voordele van “gezonde” onverzadigde vetten en iets minder proteinen, met de voorkeur aan plantaardige eiwitten.
Bijkomend raad ik aan om zo weinig mogelijk tarwemeelprodukten – en gluten – te eten maar ook zuivelprodukten op basis van koemelk en uiteraard geraffineerde zoetmiddelen te vermijden.

Naast algemene dieetregels zijn er vaak persoonlijke dieetmaatregelen te nemen in funktie van gezondheidsproblemen of fysiolgische kenmerken (gestel).Deze kunnen gestaafd worden aan de hand van  specifieke voedingsintolerantietesten via bloed.

Levenstijl

“ Mens sana in corpore sano”  (“een gezonde geest in een gezond lichaam”)
Voldoende ontspanning, lichaamsbeweging (sport), Qi gong, maar ook en vooral positieve gedachten en menselijke geborgenheid (knuffelen) kunnen bijdragen tot onze gezondheid.