Regulatie/Neuraaltherapie

Het vegetatieve zenuwstelsel is dat deel van het zenuwstelsel dat een groot aantal onbewust plaatsvindende functies bestuurt.
Het vegetatieve zenuwstelsel regelt vooral de werking van inwendige organen, o.a. de ademhaling, de spijsvertering en het verwijden en vernauwen van bloedvatenen het beïnvloedt ook de hartslag.

Waar de regulatie of aansturing van het vegetatieve  zenuwstelsel van een weefselgebied of orgaan is ontspoord, kunnen wij een handje helpen. In feite is  dit de kern van ons vak. Het lijkt wel wat op het resetten van bv. een computer.

Neuraaltherapie houdt  zich  bezig met het reguleren of in balans brengen van weefsels en organen of orgaansystemen. We maken daarbij  gebruik van procaïne dat al sinds 1905 in op de markt is. Het staat bekend als een zeer veilig middel om plaatselijk te verdoven. Later kwamen er middelen op de markt die een langere werkingsduur hadden. Tegenwoordig wordt procaïne vrijwel alleen nog door artsen voor neuraaltherapie gebruikt.

Neuraaltherapie kan toegepast worden in het kader van pijnsyndromen (rugklachten, migraine) maar ook bij doorbloedingsproblemen (claudicatio, diabetische voet) en bij neurologische letsels (bv. na een beroerte of ongeval).